Автоновини

Hyundai представив крокуючий автомобіль

Фото: Hyundai

Компанія Hyundai представила незвичайний концепт-кар Elevate, який розробники називають крокуючим автомобілем. Публічна прем’єра новинки відбулася на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі.

У автомобіля є колеса, проте вони прикріплені до «роботизованих ніг», завдяки яким машина може «їздити, ходити і навіть лазити по найскладнішій поверхні». Наприклад, концепт може переступити двометровий паркан. За задумом розробників, новинку можна буде використовувати рятувальним службам. Крім цього, такий автомобіль підійде і для пересування людей з обмеженими можливостями.

«Коли відбуваються стихійні лиха, навіть сучасні рятувальні машини не можуть доставити співробітників екстрених служб в епіцентр катастрофи. Через руйнування найчастіше їм доводиться долати значні відстані пішки, Elevate може доставити рятувальників практично в будь-яку точку, незважаючи на перешкоди», – розповів віце-президент Hyundai Джон Су.

У компанії відзначили, що Elevate – це абсолютно новий прототип, який об’єднує в собі роботизовані і електричні технології. Автомобіль може використовуватися як пасажирський, так і вантажний транспорт. Новинка побудована на платформі EV. У рух концепт приводиться за допомогою електричної силової установки, подробиці про яку не повідомляються. Також машина оснащується автономною системою управління.

У компанії розповіли, що розробка прототипу велася протягом трьох років. Не виключено, що в майбутньому концепт отримає і серійну версію.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook