Автоновини

Ford розсекретив поліцейський Explorer

Фото: Ford

Компанія Ford представила новий Explorer для поліції. На даний момент концерн вже відкрив прийом замовлень на цей автомобіль. Очікується, що правоохоронці отримають перші позашляховики під назвою Ford Police Interceptor навесні нинішнього року.

Автомобіль отримав проблискові маячки на передній частині і додатковий захист кузова. Від поточної версії позашляховика Ford Explorer відрізняється новою оптикою і видозміненою решіткою радіатора. Також автомобіль оснащується модернізованою гальмівною системою, сталевими штампованими колісними дисками і особливою системою моніторингу сліпих зон. Крім цього, водієві доступні система екстреного гальмування і функція розпізнавання пішоходів.

Для захисту поліцейський позашляховик обладнаний спеціально системою під назвою Police Perimeter Alert. За допомогою спеціальних датчиків технологія стежить за обстановкою навколо машини і в разі загрози моментально попередить про це правоохоронців, а також заблокує двері і підніме скло у вікнах. У салоні Ford Police Interceptor встановлюються передні крісла із спеціальним пластиками, які захищають поліцейського від удару ножем або пострілу ззаду.

Машина доступна з 3,0-літровим бензиновим двигуном EcoBoost V6. Також позашляховик пропонується з 3,3-літровим агрегатом V6. Нарешті, поліцейський Explorer отримав гібридну силову установку, яка включає в себе 3,3-літровий двигун V6, електромотор і десятиступінчасту автоматичну коробку передач.

На даний момент Ford Explorer є найпопулярнішим поліцейським автомобілем в США – в 2017 році на позашляховик припало більше половини всіх замовлень від американських силових структур.

Що стосується стандартної версії Explorer нового покоління, то її прем’єра відбудеться на спеціально заході в Детройті 9 січня. В основу позашляховика шостого покоління ляже нова модульна задньоприводна архітектура CD6. У лінійку двигунів увійде та ж 2,3-літрова «турбочетвірка» EcoBoost, яка на нинішній моделі розвиває 284 сили. Нинішній 3,5-літровий атмосферник V6, що видає 294 к. с., замінять новим, більш потужним агрегатом робочим об’ємом 3,3 літра.

На зміну топового 3,5-літрового мотора з двома турбінами прийде трилітровий бі-турбо V6, віддача якого перевищить 400 кінських сил. Таким агрегатом укомплектують спортивну модифікацію ST. Всі двигуни будуть працювати в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook