Автоновини

Японський суд продовжив арешт Карлоса Гона

Окружний суд Токіо в неділю, 23 грудня, на 10 діб продовжив арешт колишнього голови альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона в зв’язку з новими звинуваченнями, висунутими в п’ятницю. Про це повідомляє Automotive News.

Суд задовольнив вимогу про продовження арешту японської прокуратури, яка підозрює Гона в тому, що, перебуваючи на посаді голови Nissan, він переписав на компанію особисті втрати через збиткові контракти на суму понад 1,8 млрд ієн (близько 16,6 млн доларів) . Таким чином, Карлос Гон звільниться з-під варти не раніше 1 січня 2019 року.

Колишній глава автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон міг бути відпущений під заставу 21 грудня. Раніше суд відхилив прохання японської прокуратури продовжити термін ув’язнення Карлоса Гона у попередній справі. Топ-менеджер також звинувачується в приховуванні доходів на суму 5 млрд ієн (близько 44 млн доларів).

Перший раз Гон був затриманий ще 19 листопада. Прокуратура вважає, що топ-менеджер за п’ять років задекларував лише половину своїх доходів. При цьому незадекларовані кошти повинні були бути виплачені йому в якості вихідної допомоги після відходу з компанії. За японським законодавством вихідну допомогу теж має бути задекларовано. Також прокуратура Токіо висунула звинувачення проти колишнього члена ради директорів Nissan Грега Келлі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook