Автоновини

Renault залишив Карлоса Гона главою концерну

Рада директорів Renault прийняла рішення залишити Карлоса Гона на посаді глави компанії. Про це стало відомо після засідання керівництва концерну. У компанії порахували, що винагорода президенту і генеральному директору Renault «відповідала застосованому до нього законодавству». У компанії тимчасовим президентом концерну призначений Тьєррі Боллоре, повідомляє Autocar.

На даний момент колишній глава автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон знаходиться під арештом. Японська прокуратура звинуватила 64-річного топ-менеджера в приховуванні доходів на суму 5 мільярдів ієн (близько 44 мільйонів доларів).

Прокуратура вважає, що Гон протягом п’яти років задекларував лише половину зі своїх доходів. При цьому незадекларовані кошти повинні були бути виплачені топ-менеджеру в якості вихідної допомоги після відходу з компанії. За японським законодавством вихідну допомогу теж має бути задекларовано. Також прокуратура Токіо висунула звинувачення проти колишнього члена ради директорів Nissan Грега Келлі.

Сам Карлос Гон відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях. На допитах він заявив слідчим про свою невинність. Гон підкреслив, що не занижував суму своїх доходів у звітах для біржі.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Крім того, був звільнений і член ради директорів Грег Келлі, який теж підозрюється у фінансових махінаціях. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Раду директорів компанії очолить Осаму Масуко.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook