Автоновини

Карлоса Гона звільнили з посади голови ради директорів Nissan

Фото: Global Look Press

Карлос Гон відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. Відповідну постанову було прийнято на засіданні керівництва концерну. Також звільнений і член ради директорів Грег Келлі, йдеться в повідомленні компанії.

«Ми підтверджуємо, що давнє партнерство з Альянсом і Renault залишається незмінним. Наша місія полягає в тому, щоб звести до мінімуму плутанину і негативний вплив на співпрацю партнерів», – йдеться в повідомленні компанії.

У свою чергу, тимчасовим президентом концерну Renault вчора був призначений Тьєррі Боллоре. До цього топ-менеджер займав пост заступника президента – генерального директора і був операційним директором компанії. Таке рішення було прийнято на екстреному засіданні ради директорів концерну. Крім цього Філіп Лафайет обраний на пост голови ради директорів.

Глава Альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

У Nissan сформована своя спеціальна група для розслідування інциденту. Перші результати вже передані в прокуратуру Японії. Також в компанії заявили про готовність співпрацювати зі слідством в усіх необхідних питаннях.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook