Автоновини ЛА-2018

У «Джипа» з’явився позашляховий пікап на базі нового Wrangler

Фото: Jeep

Компанія Jeep представила пікап на базі позашляховика Wrangler нового покоління, для якого відродили назву Gladiator. Прем’єра автомобіля відбулася в рамках мотор-шоу в Лос-Анджелесі.

Довжина Jeep Gladiator склала 5181 мм, а розмір колісної бази – 3480 мм, що на 787 мм і 492 мм більше чотирьохдверного Wrangler Unlimited відповідно. У топової позашляхової комплектації Rubicon дорожній просвіт пікапа дорівнює 282 міліметрів. Кут в’їзду такого «Гладіатора» склав 43,6 градуса, кут рампи – 20,3 градуса, а кут з’їзду – 26 градусів. Глибина подоланого броду – 762 міліметра.

У порівнянні з Wrangler новинка отримала збільшені мости, колеса, гальмівні механізми, а також подовжені кермові тяги. Пікап здатний взяти на борт 725 кг вантажу, а його тягове зусилля склало 3470 кілограмів.

Після запуску в 2019 році Jeep Gladiator буде доступний з 3,6-літровим атмосферним бензиновим двигуном V6 Pentastar, що розвиває 288 к. с. і 353 Н · м крутного моменту. Мотор здатний працювати з шестиступінчастою механічною коробкою передач або з восьмідіапазонним «автоматом».

У 2020 році лінійка поповниться трилітровим шестициліндровим дизельним агрегатом, що видає 264 сили і 600 Н · м. Цей двигун буде поєднуватися тільки з автоматичною трансмісією.

Пікап запропонують з двома системами постійного повного приводу. Версії Gladiator Sport і Gladiator Overland отримають двошвидкісну роздавальну коробку з передавальним ставлення 2,72: 1, тоді як варіант Gladiator Rubicon оснастять системою Rock-Trac з режимом 4LO (передавальне число – 4: 1).

Для новинки передбачено понад 80 різних електронних «помічників», в тому числі функція моніторингу сліпих зон, адаптивний круїз-контроль, камера заднього виду, система утримання автомобіля в займаній смузі руху.

Серійний випуск Jeep Gladiator почнеться в першій половині 2019 року на підприємстві в Толідо, штат Огайо. Перші автомобілі з’являться в дилерів в США в другому кварталі наступного року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook