Автоновини ЛА-2018

Kia представила Soul нового покоління

Фото: Kia

Компанія Kia представила кросовер Soul нового покоління на автосалоні в Лос-Анджелесі. Світові продажі автомобіля почнуться в наступному році. Кросовер буде доступний і на українському ринку. Ціни на модель будуть названі пізніше. Основними конкурентами машини називаються Renault Captur, Opel Mokka, Nissan Juke і Ford Ecosport.

Новий кросовер побудували на платформі K2, яку вже використовує хетчбек Kia Ceed. У порівнянні з попередником автомобіль виріс в розмірах. Довжина новинки становить 4197 мм (+56 мм), а розмір колісної бази – 2600 мм (+30 мм). Таким чином, збільшився простір для ніг переднього пасажира, але скоротився для задніх. Об’єм багажного відділення дорівнює 651 л.

Кросовер другого покоління зберіг характерну незграбну форму кузова. При цьому деякі стилістичні елементи новий Soul запозичив у концепт-кара Trail’ster, представленого в 2015 році на Чиказькому автосалоні. Soul оснащується новими фарами, великим повітрозабірником, L-образними ліхтарями, видозміненими бамперами і іншою решіткою радіатора. Крім стандартного Soul клієнтам запропонують спортивну модифікацію GT-Line з агресивним обвісом, а також версію для бездоріжжя X-Line з додатковим захистом кузова.

У салоні автомобіля встановлюються нові сидіння, 8-дюймовий проекційний дисплей, модернізована інформаційно-розважальна система з 10,25-дюймовим сенсорним екраном, а також аудіосистема Harman Kardon потужністю 640 Вт з 10 динаміками.

Підсвічування салону реагує на музику в машині і змінюється в залежності від неї. Також водієві доступні система аварійного гальмування, система моніторингу “сліпих” зон, функція допомоги при парковці, адаптивний круїз-контроль і система утримання в смузі руху.

У США новинка буде продаватися з атмосферним 2,0-літровим двигуном. Потужність агрегату становить 150 кінських сил. Також клієнтам запропонують 1,6-літровий мотор з турбонаддувом. Віддача такого агрегату складає 204 кінських сили. У першому випадку двигун працює спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач або варіатором. Турбомотор працює в парі з семиступінчастим “автоматом”.

Також Soul отримав повністю електричну модифікацію. В екологічно чистому кросовері встановлять комплект акумуляторів ємністю 62 кВт · год. Силову установку новинка запозичила в іншого електрокара корейського бренду – e-Niro. Потужність такої версії кросовера складає 201 кінську силу. Без підзарядки електрокар може проїхати 385 кілометрів.

На українському ринку нинішній Kia Soul пропонується з 1,6-літровими агрегатами потужністю 124 і 132 к.с., а також з 150-потужним дволітровим мотором. Трансмісії – шестиступінчаста “механіка” або “автомат” такого ж діапазону. Крім того, доступна версія GT з турбомотором об’ємом 1,6 л, що працює в парі з семиступінчастим «роботом».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook