Автоновини

Воєнний стан: в яких областях водіям потрібно бути напоготові

Завтра вранці (28 листопада о 9.00) десять областей України перейдуть на військовий стан. У зв’язку з цим закликаємо автомобілістів бути особливо уважними і підготуватися до до деяких “незручностей”.

Воєнний стан введено в наступних областях: Одеська, Миколаївська, Херсонська, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька та Запорізька області. Це ті регіони, які межують з Росією, невизнаною Придністровською Молдавською Республікою, а також мають вихід в Азовське море, де днями стався серйозний конфлікт з РФ.

Саме тим автомобілістам, які живуть в цих областях або збираються їх відвідати, “потрібно бути пильними”. Водії можуть зіткнутися з перевіркою документів, транспортних засобів, обмеження в’їзду / виїзду, комендантською годиною. Також закон про воєнний стан передбачає “примусове вилучення та відчуження майна у юридичних та фізичних осіб для потреб оборони,” але, думаємо, до цього справа не дійде.

Найголовніше – до ситуації потрібно поставитися з розумінням, тому не варто в ступати в конфлікти з поліцією і військовими на рівному місці.

Триватиме військовий стан 30 діб – до 25 грудня. Втім, скасувати його можуть в будь-який час.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook