Авто на єврономерах Автоновини

Перший пішов: В Україні розмитнена перша «євробляха» за пільговими тарифами

Сьогодні, 27 листопада, Чернігівська митниця Державної фіскальної служби оформила перший транспортний засіб на єврономерах за новими пільговими умовами. Про це повідомляє Тoday з посиланням на дані ДФС.

Власник легкового автомобіля з дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецькою реєстрацією заплатив до державного бюджету понад 49,3 тис. грн.

«Таким чином мито (10%) склало 4,6 тис. грн, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) – 28,77 тис. грн і ПДВ (20%) – 15,96 тис. грн», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності законопроектів №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, базова ставка акцизного податку розраховується з 50% знижкою, крім електромобілів, із застосуванням коефіцієнтів обсягу двигуна і віку транспортного засобу.

«Через три місяці митне оформлення даної Renault Laguna коштувало  б резиденту 83,8 тис. грн. Таким чином, економія склала 34,5 тис. грн», – сказано в повідомленні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook