Автоновини

Поліція Дубая отримала «найдосконаліший патрульний автомобіль»

Автопарк поліції Дубая поповнився спеціальним позашляховиком під назвою Giath. Правоохоронці називають новинку «одним з найдосконаліших патрульних автомобілів в світі».

Giath укомплектований складним комплексом спеціальних систем, в тому числі функцією розпізнавання облич підозрюваних, а також особливою інформаційно-телекомунікаційною системою, що зв’язує екіпаж з центральним штабом.

У салоні автомобіля встановлено кілька дисплеїв, в тому числі і на місці переднього пасажира, що дозволяє одному з поліцейських сконцентруватися на управлінні, а другому – контролювати різні системи.

Про технічні складові патрульного автомобіля Giath поки не повідомляється. На даний момент лише відомо, що новинка створена ліванською компанією W Motors, яка раніше розробила 750-потужний гіперкар Lykan Hypersport.

Раніше повідомлялося, що в Дубаї можуть з’явитися мініатюрні безпілотні автомобілі 0-R3, які допоможуть правоохоронцям відстежувати і затримувати злочинців. O-R3 оснащений функцією кругового огляду, здатною транслювати відео в реальному часі в центральну диспетчерську. Робот-безпілотник також отримає біометричну систему ідентифікації зі сканером, яка зможе визначати злочинців, що знаходяться в розшуку і «осіб, що викликають оперативний інтерес».

O-R3 буде слідувати за підозрюваним до приїзду справжніх поліцейських. На випадок якщо перед апаратом виникне непереборна перешкода, на борту O-R3 є невеликий безпілотний дрон, який зможе продовжити переслідування порушника по повітрю.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook