Автоновини

У Renault призначили тимчасового президента

Фото: Renault

Тимчасовим президентом концерну Renault призначений Тьєррі Боллоре, повідомляє Reuters. До цього топ-менеджер займав пост заступника президента – генерального директора і був операційним директором компанії. Таке рішення було прийнято на екстреному засіданні ради директорів концерну. Крім цього Філіп Лафайет обраний на пост голови ради директорів.

«Карлос Гон тимчасово недієздатний, проте залишається головою і головним виконавчим директором. Протягом цього періоду рада буде регулярно зустрічатися під головуванням провідного незалежного директора», – йдеться в заяві концерну.

Глава Альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформації про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

У свою чергу в Nissan сформована своя спеціальна група для розслідування інциденту. Перші результати вже передані в прокуратуру Японії. Також в компанії заявили про готовність співпрацювати зі слідством в усіх необхідних питаннях. У Nissan вважають, що топ-менеджер, швидше за все, покине свій пост вже найближчим часом. Крім самого Гона в махінаціях також підозрюють одного з членів ради Грега Келлі, який також ризикує бути звільненим.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook