Автоновини Військова техніка

У Києві виготовили БТР з броньованої сталі НАТО

ДП «Київський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», виготовив експериментальний корпус БТР-3ДА з броньованої сталі виробництва однієї з країн НАТО.

Експериментальний корпус, для виготовлення якого було необхідно зварити більше 1800 окремих деталей, з яких майже 1000 – броньованих, найближчим часом буде направлений на полігон для проведення випробувань під контролем Міністерства оборони України. Для цього корпус буде обстріляний з мінімальних дистанцій з різного озброєння, зокерма, великокаліберного кулемета.

Роботи зі зварювання корпусу на підприємстві були проведені в рамках виконання завдання з розширення виробництва української бронетехніки. Відзначимо, що обсяги виробництва БТР-3ДА, як і БТР-4, поки тісно пов’язане з потужностями єдиного виробника корпусів – приватного підприємства ПАТ “Лозівський ковальсько-механічний завод”. Крім того, використання сталі країн НАТО дозволяє значно диверсифікувати постачальників броні і не залежати від одного постачальника.

Після успішних випробувань, і при наявності замовлень з боку силових відомств України, “Київський бронетанковий завод” зможе самостійно зварювати корпусу для БТР-3ДА і інших машин на цій базі, що дозволить значно розширити виробництво цієї бойової машини, яка з початку російської агресії довела свою високу ефективність на поле бою.




Бронетранспортер БТР-3ДА – серійно виробляється на “Київському бронетанковому заводі”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”. Ця колісна машина оснащена бойовим модулем “Штурм-М” з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, має скорострільність в 330 пострілів в хвилину, кулеметом і автоматичним гранатометом. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу з лазерним далекоміром, а також стабілізатора гармати, вдається досягти високої точності і купчастості на всіх режимах вогню. Крім того, БТР-3 оснащений високоточним протитанковим комплексом “Бар’єр”, який здатний знищувати сучасну бронетехніку супротивника на відстані до 5 км.

Нагадаємо, що аналогічні роботи по розширенню виробництва корпусів для бронетехніки, зокрема для БТР-4, зараз проводяться і на харківських підприємствах “Укроборонпрому”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook