Автоновини

Pininfarina придумала назву для свого електричного гіперкара

Фото: Pininfarina

Новий електричний гіперкар італійського кузовного ательє Pininfarina, який зараз відомий під індексом PF0, отримає назву Battista в честь засновника компанії Джованні Баттіста Фаріни. Офіційна прем’єра машини відбудеться в березні на автосалоні в Женеві.

Дизайн новинки виконають в стилістиці найбільш значущих машин, розроблених Pininfarina, включаючи Cisitalia 202 1947 року випуску, Ferrari 512S 1970 року і концепт-кара Sintesi 2008 випуску. У салоні встановлять два аналогових контролера, цифрову приладову панель, а також два великих дисплея з боків, куди будуть виводитися дані навігатора, відомості про роботу систем автомобіля та інша актуальна інформація.

Новий електричний гіперкар отримає силову установку і батареї від хорватської компанії Rimac. Дві компанії уклали угоду про співпрацю, в рамках якої хорвати також розроблять програмне забезпечення для силових агрегатів. За попередніми даними, електричний гіперкар Pininfarina PF0 оснастять чотирма електричними двигунами, які в сумі видаватимуть близько 2000 кінських сил.

Гіперкар зможе прискорюватися з місця до першої «сотні» менш ніж за дві секунди, а його максимальна швидкість складе 400 км на годину. Запасу акумуляторів вистачить, щоб проїхати без підзарядки до 500 кілометрів.

Передбачається, що Pininfarina, яка тепер належить індійській Mahindra Group, випустить всього 150 подібних автомобілів. Продажі електричного гіперкара стартують в 2020 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook