Автоновини

Jaguar Land Rover придумав систему від заколисування пасажирів

Альянс Jaguar Land Rover (JLR) анонсував нову технологію, яка буде допомагати пасажирам безпілотників боротися з заколисуванням. Фахівці британської компанії розробили спеціальну систему, що оптимізує різні настройки автомобіля для нормального самопочуття людей, що знаходяться в салоні.

Згідно зі статистикою, більше ніж 70% людей періодично відчувають нудоту і запаморочення, що виникає при монотонних коливаннях автомобіля. Найбільш часто ці симптоми виникають в тому випадку, якщо під час руху не спостерігати за дорогою, а, наприклад, читати книгу, або дивитися в телефон.

Під час розробки фахівці JLR проїхали близько 25 тис. км, щоб за допомогою біометричних сенсорів зібрати і проаналізувати ефекти, що виникають, наприклад, при перевірці електронної пошти у автомобілі. Ними був обчислений так званий «індекс здоров’я», завдяки якому був написаний спеціальний алгоритм роботи різних функцій машини. Комп’ютер з’ясовує схильність до закачування і автоматично виставляє оптимальні настройки шасі, кліматичної установки, а також виставляє нормальне положення сидінь.

Раніше повідомлялося, що над схожою системою працює таксі-сервіс Uber. Вона передбачає застосування спеціальних світлових індикаторів і дисплеїв, покликаних попереджати пасажирів про майбутні розгони, гальмування і поворотах безпілотника, за наперед заданим маршрутом. Крім того, передбачено розробку спеціальних крісел, вібруючих при гальмуванні і поворотах. Нарешті, заплановано впровадження спеціальної системи обдування повітрям обличчя і інших частин тіла.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook