Автоновини

Uber створить систему захисту від «заколисування» для пасажирів безпілотників

Таксі-сервіс Uber зареєстрував у Відомстві по патентах і товарних знаків США (USPTO) технологію, покликану запобігати заколисуванню пасажирів під час їзди. Передбачається, що нову систему будуть використовувати в безпілотному транспорті, повідомляє The Guardian.

Погане самопочуття і нудота виникає при монотонних коливаннях автомобіля під час руху. При цьому найчастіше симптоми проявляються, якщо пасажир під час руху не спостерігає за дорогою, а, наприклад, читає або дивиться в телефон. Плюс до всього, ефект морської хвороби може посилюватися при занадто теплому одязі або недостатній кількості свіжого повітря.

Нова система Uber передбачає застосування спеціальних світлових індикаторів і дисплеїв, покликаних попереджати пасажирів про майбутні розгони, гальмування і повороти безпілотника, за наперед заданим маршрутом. Крім того, передбачено розробку спеціальних крісел, вібруючих при гальмуванні і нахилу при поворотах. Нарешті, заплановано впровадження спеціальної системи обдування повітрям обличчя і інших частин тіла.

Раніше повідомлялося, що Volvo в період з 2019 по 2021 роки поставить фірмі Uber 24 тис. машин з автоматичним управлінням. Автомобілі будуть побудовані на новій модульній платформі Scalable Product Architecture (SPA), яка на даний момент лежить в основі представників 90-ї серії, а також кроссовера XC60 нового покоління.

Парк безпілотних автомобілів передбачається використовувати в новому сервісі райдшерінга – спільного використання транспортного засобу, який слідує по оптимальному для всіх учасників поїздки маршрутом.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook