Автоновини

Найменшу модель Audi почали збирати на заводі Seat

Фото: Audi

Виробництво автомобілів Audi A1, які раніше випускали на підприємстві в Брюсселі, запустили на заводі в іспанському місті Марторель.

На заводі Seat в іспанському місті Марторель почалося серійне виробництво субкомпактного хетчбека Audi A1 другого покоління. Автомобіль випускається разом з моделями Seat Ibiza і Arona. A1 попереднього покоління випускався на підприємстві в Брюсселі (Бельгія).

«За останні роки завод в іспанському Мартореле обзавівся висококваліфікованими співробітниками. Завдяки цьому на його виробничих потужностях була налагоджена збірка кросовера Audi Q3, яка стала досить успішною. На наш погляд, це підприємство є ідеальним місцем для виробництва нового Audi A1», – заявив член ради директорів з виробництва і логістики Audi Пітер Кеслер.

Нова A1 була представлена на мотор-шоу в Парижі. Довжина автомобіля складає 4,03 м, а ширина 1,74 метра. Audi A1 побудували на модульному шасі концерну Volkswagen – MQB A0. Цю ж архітектуру використовують VW Polo і Seat Ibiza. Використання цього шасі дозволило збільшити габарити п’ятидверної версії моделі. Так, виріс вільний простір для ніг задніх пасажирів, а об’єм багажного відділення збільшився на 65 літрів – до 335 літрів.

Базові версії новинки оснащуються трициліндровим бензиновим мотором робочим об’ємом один літр. Потужність агрегату становить 95 і 118 кінських сил. Також клієнтам запропонують 1,5-літрову «турбочетвірку» з віддачею 150 сил. Трансмісії – шестиступінчаста “механіка” або семідіапазонний «робот» з двома зчепленнями.

Топову версію A1 оснастили дволітровим 200-потужним наддувним двигуном, що працює тільки разом з шестиступінчастою коробкою передач S tronic. У 2019 році у моделі проявиться повноцінна «заряджена» модифікація S1 з 250-потужним мотором і повним приводом. Дизельних моторів для нового A1 не передбачено.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook