Автоновини Париж-2018

Найменша модель Audi змінила покоління

Фото: Motor1

Компанія Audi представила на мотор-шоу в Парижі субкомпактний хетчбек A1 другого покоління. Автомобіль є найменшою моделлю німецького бренду. Довжина новинки становить 4,03 м, а ширина 1,74 метра. У самій компанії хетчбек називають «ідеальним компаньйоном для міського життя». Продажі машини в Європі повинні початися в кінці нинішнього року.

Audi A1 побудували на модульному шасі концерну Volkswagen – MQB A0. Цю ж архітектуру використовують VW Polo і Seat Ibiza. Використання цього шасі дозволило збільшити габарити п’ятидверної версії моделі. Так, зріс вільний простір для ніг задніх пасажирів, а об’єм багажного відділення збільшився на 65 літрів – до 335 літрів.

Базові версії новинки оснащуються трициліндровим бензиновим мотором робочим об’ємом один літр. Потужність агрегату становить 95 і 118 кінських сил. Також клієнтам запропонують 1,5-літрову «турбочетвірку» з віддачею 150 сил. Трансмісії – шестиступінчаста “механіка” або семидіапазонний «робот» з двома зчепленнями.

Топову версію A1 оснастили дволітровим 200-потужним наддувним двигуном, що працює тільки разом з шестиступінчастою коробкою передач S tronic. У 2019 році у моделі з’явиться повноцінна «заряджена» модифікація S1 з 250-потужним мотором і повним приводом. Дизельних моторів для нового A1 не передбачено.

Хетчбек став одним з найбільш оснащених і технічно досконалих автомобілів в своєму класі. Базове оснащення автомобіля передбачає фірмову повністю цифрову приладову панель з 10-дюймовим дисплеєм. Для хетчбека доступний мультимедійний комплекс MMI Touch з сенсорними екранами, функцією розпізнавання голосових команд і системою введення рукописного тексту – як у нового флагмана A8.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook