Автоновини

Volkswagen Arteon отримав 490-потужний двигун

Фото: Volkswagen

Австралійський підрозділ Volkswagen представила надпотужну модифікацію лифтбека Arteon. Новинка створена в єдиному екземплярі і отримала назву ART3on. Автомобіль призначається для участі в гонці World Time Attack Challenge, яка стартує 12 жовтня в Сіднеї.

Новинка побудована на базі модифікації R-Line і оснащується модернізованим 2,0-літровим бензиновим турбомотором. Потужність агрегату становить 490 к.с. і 600 Нм крутного моменту. З таким двигуном до «сотні» ліфтбек здатний розігнатися за 3,9 секунди, Максимальна швидкість автомобіля поки не називається, але вона явно перевищить 250 км / г.

Також автомобіль отримав модернізовану гальмівну систему APR, шини Pirelli P-Zero Trofeo і спортивну підвіску Bilstein. Над незвичайним розфарбуванням кузова новинки працював художник Саймон Мюррей.

Раніше повідомлялося про плани Volkswagen розробити повноцінну заряджену “версію” лифтбека під назвою Arteon R. Очікується, що цю модифікацію оснастять бензиновим 3,0-літровим турбомотором з шістьма циліндрами. Потужність агрегату складе 410 кінських сил. Також новинку укомплектують системою повного приводу і муфтою Haldex останнього покоління. У компанії підкреслили, що «гнучкість» модульної платформи MQB дозволяє використовувати різні агрегати і в компанії вже створили прототип флагманської моделі з двигуном V6.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook