Автоновини

Ford запропонував відмовитися від світлофорів на дорогах

Компанія Ford опублікувала відеозапис, на якій показується рух автомобілів на дорогах без світлофорів. Уникнути ДТП їм допомагає спеціальна технологія під назвою Intersection Priority Management (Управління пріоритетами на перехрестях, IPM). Система розроблена з метою допомогти водіям проїхати перехрестя без зупинок. У компанії вважають, що це прискорить середню швидкість трафіку і підвищить безпеку і ефективність руху.

IPM використовує зв’язок між автомобілем (Vehicle-to-Vehicle, V2V) для координації з іншими транспортними засобами в безпосередній близькості і пропонує оптимальну для проїзда перехрестя швидкість, яка дозволить автомобілям безпечно роз’їжджатися на перехрестях доріг без зупинок.

«Ми знаємо, що перехрестя і світлофори часто викликають дратівливість і нервозність у багатьох водіїв. Технологія підключених автомобілів, яку ми продемонстрували, дозволяє нам уявити світ, де автомобілі знають про маневри один одного і розуміють, що їх оточує. Це дозволяє налагодити розумну взаємодію на дорогах, в тому числі на перехрестях», – пояснив керівник розробки технологій допомоги водієві в європейському Центрі досліджень і передових розробок Ford Крістіан Ресс.

Експериментальні автомобілі оснащені системами зв’язку V2V, які передавали розташування транспортних засобів, напрямок руху і швидкість. Бортові системи IPM здатні ідентифікувати наближення до перехрестя, а також траєкторію інших транспортних засобів, що наближаються до нього. На основі цих даних технологія запропонує оптимальну швидкість для кожного транспортного засобу, що дозволить їм проїхати повз один одного безпечно.

Під час випробування за кермом автомобілів перебували люди. Однак передбачається, що технологія також може бути застосована на автономних транспортних засобах.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook