Автоновини Париж-2018

Peugeot представив електричний концепт в ретро-стилі

Фото: Autocar / Peugeot

Компанія Peugeot представила на домашньому автосалоні в Парижі електричний концепт під назвою e-Legend. Прототип побудований на честь класичного купе 504, випущеного у 1968 році. Як пояснили представники французького бренду, новинку створили в тому числі для контрасту з автономним концептом Instinct.

Прототип отримав дизайн в стилі ретро і ряд стилістичних рішень від оригінального купе. Так, у класичній моделі новинка запозичила радіаторну решітку прямокутної форми, фари головного світла зі здвоєними елементами, а також задні стійки зі схожим нахилом. Довжина автомобіля склала 4650 мм, ширина – 1930 мм, висота – 1370 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2690 міліметрів.

«Це був найскладніший концептуальний автомобіль, який мені доводилося розробляти. Нам було потрібно багато часу, щоб знайти правильний баланс між спадкоємцем і класичним 504», – розповів головний конструктор проекту Матіас Хауссан.

Peugeot e-Legend приводиться в рух двома електричними агрегатами, розташованими на передній і задній осі автомобіля. В сумі двигуни розвивають 340 кВт, що еквівалентно 462 кінським силам (800 Нм крутного моменту). Купе здатне прискорюватися з місця до «сотні» менш ніж за чотири секунди, а його максимальна швидкість складає 220 км на годину.

Всього водієві доступні два режими їзди – Legend і Boost. Без підзарядки машина може проїхати до 600 кілометрів (по світовому циклу WLTP). Поповнити запас акумуляторів можна всього за 25 хвилин.

Концепт Peugeot e-Legend оснащується автономною системою четвертого рівня. Це означає, що прототип може пересуватися без втручання водія. Також машина отримала нову версію фірмового інтер’єру i-Cockpit. Електрокар оснащується цифровою панеллю приладів, виконаною в стилі трьох аналогових циферблатів оригінального купе. При активації безпілотного режиму рульове колесо повністю складається, відкриваючи для водія величезний 49-дюймовий дисплей.

Замість бічних дзеркал у прототипа встановлені спеціальні камери, які транслюють зображення на спеціальні дисплеї в салоні автомобіля. Всього в розпорядженні водія і пасажирів 16 екранів різного розміру.

Peugeot e-Legend розроблений виключно як концепт, запуск його в серійне виробництво не передбачено. При цьому, представники компанії підкреслили, що багато технічних рішень в майбутньому будуть представлені на багатьох моделях французької компанії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook