Автоновини Париж-2018

Найменший Mercedes-AMG: 306-потужний мотор і 4,7 секунди до «сотні»

Фото: Daimler AG

Компанія Mercedes-Benz розповсюдила першу AMG-версію хетчбека A-Class четвертого покоління, що отримала індекс A35. Публічна прем’єра автомобіля відбулася в рамках Паризького автосалону.

Від стандартного A-Class новинка відрізняється більш агресивною радіаторною решіткою з фірмовим «подвійним лезом», колісними дисками іншого дизайну, а також аеродинамічним обвісом кузова, що включає бічні «спідниці», задній спойлер і дифузор.

Mercedes-AMG A35 оснастили новим дволітровим чотирициліндровим надувним двигуном, що розвиває 306 к.с. і 400 Нм крутного моменту. У конструкції агрегату використовували алюмінієвий картер, циліндри конічної форми і модернізовані турбокомпресори twin-scroll зі зниженим надлишковим тиском. Крім того, інженери з Аффальтербаха перепрограмували систему зміни фаз газорозподілу, а також модернізували випуск.

Агрегат працює в парі з семиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями і системою повного приводу. Mercedes-AMG A35 4Matic, який має функцію швидкого старту Race Start, здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за 4,7 с., а його максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на рівні 250 км на годину.

Керуюча електроніка передбачає п’ять драйверськіх режимів: Slippery, Comfort, Sport, Sport + і Individual. Перший призначений для безпечної їзди по слизьких дорогах – електроніка знижує потужність і крутний момент, а також переводить коробку передач в режим ранніх перемикань.

Європейські продажі Mercedes-AMG A35 4Matic почнуться в січні 2019 року. Згодом лінійка «заряджених» A-Class поповниться більш хардкорними версіями A45 і A45 S. За попередніми даними, остання отримає дволітрову «турбочетвірку» і 38-вольтівну бортову електромережу. Сумарна віддача агрегатів повинна перевищити 400 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook