Автоновини

Porsche випустив іграшковий спорткар за 14 тисяч доларів

Фото: Porsche

Компанія Porsche представила іграшкову копію свого гібридного спорткара 919 Hybrid. Модель випущена обмеженим тиражем в 100 екземплярів. На створення кожного з них пішло не менше 3 тис. годин, повідомляє Carscoops. Вартість іграшки – 14 689 доларів.

Масштаб іграшки – 1: 8. Модель виконана з алюмінію і олова. При створенні іграшки використовувалися ті ж технології, що і при випуску оригінального автомобіля. Кожна модель була пофарбована вручну.

Цього літа гібридний спортпрототип Porsche 919 Hybrid Evo встановив абсолютний рекорд «Північної петлі» Нюрбургринга, автомобіль під керуванням пілота Тимо Бернхарда пройшов 20,8-кілометрову трасу за 5 хвилин і 19,546 секунди з середньою швидкістю 234 км на годину. Нинішній «рекордсмен» є суттєво доопрацьованій версією гоночного автомобіля, який в минулому році переміг у «Ле-Мані» в загальному заліку.

Інженери німецької марки переробили аеродинамічні елементи автомобіля, які стали забезпечувати на 53% більше притискної сили. Крім того, на 39 кг зменшилася маса – до 849 кілограмів. Плюс до всього, Porsche 919 Hybrid Evo отримав модернізовану силову установку, що складається з 720-потужного турбированного мотора V4 і електричного двигуна, що видає 440 кінських сил. В сумі агрегати розвивають 1160 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook