Автоновини

Ілон Маск відкинув звинувачення в біржових махінаціях

Глава компанії Tesla Ілон Маск прокоментував звинувачення федеральної Комісії з цінних паперів і бірж США в підробці і шахрайстві. За його словами, цей позов є несправедливим і необґрунтованим. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу CNBC.

«Я завжди все робив в інтересах правди, відкритості і заради інвесторів. Порядність завжди була однією з головних моїх рис. І факти покажуть, що я ніколи не йшов на компроміси зі своєю совістю», – заявив Маск.

У свою чергу, федеральна Комісія з цінних паперів і бірж США звинувачує главу компанії в підробці і введенні в оману акціонерів. Так, на початку серпня Ілон Маск написав в своєму Twitter, що може викупити всі акції Tesla і вивести їх з біржі. Однак подальших кроків в цьому напрямку він не зробив. У відомстві стверджують, що у бізнесмена не було достатніх гарантій для того, щоб виступати з такими заявами. Крім цього, Маск міг маніпулювати ціною акцій компанії, видаючи неправдиву інформацію.

«Повідомлення Маска призвило до стрибка котирувань акцій Tesla на понад 6% 7 серпня і спровокувало істотну дестабілізацію на фондовому ринку», – говориться в повідомленні.

Компанія Tesla Motors в другому кварталі нинішнього року зазнала рекордних збитків – чисті втрати американського виробника електрокарів перевищили 717 млн доларів. За підсумками першого кварталу компанія також зазнала збитків – 709,5 млн доларів.

Американська компанія поясняє такі втрати великими інвестиціями в нові моделі. Серед них перше місце займає електрокар Model 3. У Tesla запевнили, що цей електрокар вже почав приносити прибуток.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook