Автоновини

BMW представила великий електричний кросовер

Фото: BMW

Компанія BMW розсекретила свій новий кросовер з електричною силовою установкою. Автомобіль отримав назву iNext і його за габаритними розмірами можна порівняти з X5. Автомобіль в майбутньому отримає серійну версію, її прем’єра повинна відбутися в 2021 році.

В ході презентації iNext знаходився на борту літака Boeing 777 ° F авіакомпанії Lufthansa, який вилетів з Мюнхена в Нью-Йорк, а потім відправився у Франкфурт через Сан-Франциско і Пекін. Новинка отримала футуристичний дизайн і автономну систему управління. Всі подробиці про неї поки тримаються в секреті.

На даний момент відомо, що електрокросовер отримає два режими руху – Boost і Ease. У першому випадку водій може брати керування машиною на себе, а в другому – автомобіль буде рухатися без допомоги людини. В автономному режимі, кермо кросовера забирається, а водійське крісло може бути розгорнуто в сторону пасажирів.

У компанії підкреслили, що батареї для нового електрокара будуть розроблятися самою BMW. Раніше партнером німців в цьому напрямку був Samsung. Автомобіль використовує абсолютно нову мультимедійну систему. Так, для пасажирів більше не будуть потрібні дисплеї, вся інформація може проектуватися на будь-яку поверхню в машині.

Для того, що б скористатися функціями мультимедійної системи досить просто торкнутися будь-якого місця в салоні iNext. При цьому, в BMW поки не знають чи зможе нова технологія дебютувати на серійній версії кросовера. Однак в майбутньому, за словами представників німецького бренду, вона обов’язково дебютує на машинах баварців.

За неофіційними даними, запас ходу у новинки буде варіюватися в залежності від версії. Так, без підзарядки iNext зможе проїхати від 450 до 700 км. Потужність топової версії електрокара може скласти до 800 к.с.

Всього до 2025 року компанія BMW планує випустити 25 серійних електрифікованих моделей. З них 12 будуть оснащуватися повністю електричними силовими установками. Запас ходу у машин складе близько 700 км. У свою чергу, гібриди зможуть проїжджати виключно на електротязі до 100 км.

У планах німецького бренду в нинішньому році реалізувати по всьому світу близько 140 тис. автомобілів з електрифікованими силовими установками, До кінця наступного року в планах BMW вивести на дороги як мінімум 1,5 млн гібридів і електрокарів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook