Автоновини Париж-2018

DS представив електричний кросовер

Фото: DS

Марка DS, що входить до французького альянсу PSA, представила свій перший електричний кросовер. Публічна прем’єра автомобіля відбудеться на автосалоні в Парижі в жовтні. Основними суперниками новинки називаються Volvo XC40 і Mercedes-Benz GLB.

Автомобіль під назвою DS3 Crossback використовує нову платформу CMP (Common Modular Platform), на якій також будуть побудовані «зелені» моделі компаній Peugeot і Citroen. Так, в 2019 році це ж шасі стане базою для електричних модифікацій Peugeot 208 і Opel Corsa нового покоління. Довжина машини становить 4118 мм, а ширина 1791 мм. Розмір колісної бази дорівнює 2558 мм. Об’єм багажного відділення складає 350 л.

Дизайн моделі нагадує DS7 Crossback. Кросовер отримав невидимі ручки дверей, фари з вертикальними світлодіодами та ліхтарі об’єднані молдингом. У салоні DS3 Crossback встановлюються сидіння зі спеціального спіненого матеріалу, 10,3-дюймовий сенсорний дисплей, цифрова приладова панель і аудіосистема з 12 динаміками.

Електрична версія кросовера надійде в продаж в Європі в другій половині наступного року. Запас ходу в автомобіля складе 450 км. Потужність електричної силової установки – 136 к.с. Максимальна швидкість електричної модифікації DS3 Crossback становить 150 км / г. Розгін до сотні займе у машини 8,7 секунди.

Крім цього, новинка буде пропонуватися і з традиційними агрегатами. У гамму моторів увійшов бензиновий двигун PureTech потужністю 155 к. с. Агрегат працює в поєднанні з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач EAT8. Також клієнтам запропонують мотори з віддачею 130 і 100 к. с.

Автомобіль комплектується напівавтономною системою управління DS Drive Assist. Технологія включає в себе вбудований радар і камеру. Ця функція дозволяє автомобілю автоматично утримувати відстань до попереднього автомобіля, що їде, а також коригувати курс руху машини.

Також водієві доступна функція автоматичного паркування та функція доступу в автомобіль за допомогою смартфона. Серед систем безпеки – система розпізнавання пішоходів і велосипедистів і система аварійного гальмування нового покоління.

В DS розповіли, що випуск нового кроссовера став важливим кроком у новій стратегії бренду, згідно з якою французи після 2025 році повинні почати продавати тільки гібриди і електрокари. «Зелена» версія DS3 Crossback складе конкуренцію Hyundai Kona EV.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook