Автоновини Париж-2018

Mercedes-Benz представив новий GLE

Фото: Daimler AG

Компанія Mercedes-Benz представила кросовер GLE нового покоління. Публічна прем’єра автомобіля відбудеться на автосалоні в Парижі в жовтні нинішнього року. Продажі новинки в Європі стартують в наступному році. Основним суперником машини стане BMW X5.

Новий GLE побудований на платформі MHA (Modular High Architecture). Це ж шасі використовує новий E-Class. Нова платформа замислювалася інженерами з Штутгарта спеціально для моделей з високим кліренсом. Це ж шасі буде використовувати GLE Coupe, а також наступники GLC і GLS.

Автомобіль виріс в розмірах у порівнянні з попередником. Тепер довжина колісної бази кросовера складає 2995 мм (+80 мм). Завдяки цьому значно збільшилася вільний простір для ніг задніх пасажирів. Коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,29 (0,32 у пердидущего GLE). Обсяг багажника становить 825 л, а при складених спинках сидінь цей показник зростає до 2055 л. GLE можна буде придбати в  п’яти і семимісним салоном.

Дизайн новинки зазнав істотних змін в порівнянні з нинішнім GLE. Кросовер наступного покоління отримав більш спортивний дизайн. У машини з’явилася нова оптика, великі колісні диски, видозмінені бампери і інша решітка радіатора. Новий Mercedes-Benz GLE оснащується широкої глянсовою панеллю приладів з двома дисплеями під загальним склом. Один з них відповідає за прилади, інший – за мультимедіа та навігацію.

Компонування передньої панелі пережила серйозні зміни: тут інший блок і розташування клімат-контролю, помінялися повітроводи і навіть фірмові клавіші регулювання крісел на дверях. Також кросовер отримав трьохспицеве кермо c сенсорними панелями, як у S-Class.

Автомобіль також укомплектували нової мультимедійною системою Mercedes-Benz User Experience (MBUX). Штучний інтелект вміє самонавчатися і з часом зможе розуміти навіть складні команди.

Що стосується лінійки двигунів, то вона поки повністю не розсекречена. На даний момент Mercedes-Benz розповів тільки про версії GLE 450 4Matic, які отримають трилітровий бензиновий шестициліндровий рядний мотор, що видає 367 к.с. і 500 Нм крутного моменту. Він працює в парі з 48-вольтовою бортовою мережею і стартер-генератором, що забезпечує додаткові 22 сили і 250 Нм.

Також очікується, що клієнтам запропонують два дизельних мотора на вибір, потужністю 286 і 340 к.с. Крім цього, новинка отримає спортивну версію AMG. За неофіційними даними, така модифікація отримає 4,0-літровий бензиновий твін-турбо двигун V8. Потужність агрегату перевищить 600 кінських сил.

Mercedes-Benz GLE отримав вдосконалену активну гідропідвіску Active Body Control з позашляховим режимом, при активації якого кліренс автомобіля буде збільшений. Топові версії кросовера оснастили адаптивною пневматичною підвіскою, яка зможе змінювати свої настройки, виходячи з даних фронтальної відеокамери, яка сканує дорогу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook