Автоновини Військова техніка

Незвичайні бронеавтомобілі добробатів на Донбасі

З початком бойових дій на сході України величезну допомогу українській армії надавали добровольчі батальйони, які використовували саморобні бронемашини, пише Autocentre.

Багато хто знає, яку неоціненну допомогу надали добровольчі батальйони в перші місяці збройного конфлікту на Донбасі. При активній підтримці добробатів.

Збройним Силам України вдалося стримати натиск бойовиків і не дати їм зайняти нові території. І тут особливо потрібно виділити бронеавтомобілі добробатів. Деякі з них були опубліковані на сторінці mil.in.ua в Фейсбуці.





ВСУ катастрафічно не вистачало бронеавтомобілів, здатних захищати екіпаж від стрілецької зброї, що вже говорити про добровільні батальйони. Добробати часто самі себе забезпечували такими транспортними засобами, переробляючи їх зі звичайних автомобілів.

Це могли бути не тільки важкі вантажівки КрАЗ, КАМАЗ або ЗІЛ, а й легкі машини – пікапи і позашляховики зарубіжного виробництва.




Більш того в справу йшли і легкові Волги, Москвичі і Жигулі. Бронетехніка добробатів, часом, не відрізнялася красою, проте головну, захисну функцію вона справно виконувала.

Фото: Movag Duro

Траплялося побачити і переобладнані зарубіжні армійські всюдиходи, такі, наприклад, як швейцарський Movag Duro (6х6).

Фото: International MXT

А як вам розкішний пікап International MXT, конфіскований з гаража Януковича.

Фото: Санітарна амфібія

Не меншого подиву заслуговує санітарна амфібія c дуже навіть стильним дизайном, яка була перероблена умільцями з БТР-60.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook