Автоновини

Безпілотник Apple вперше потрапив в ДТП

Автомобіль Lexus RX, оснащений безпілотною системою управління від Apple, потрапив в ДТП. Інцидент стався під час тестів в Каліфорнії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеву владу. За їхніми даними, це перша дорожня пригода за участю автономних автомобілів Apple.

Аварія сталася під час перестроювання безпілотника. Коли автономний Lexus RX минув смугу руху, він рухався зі швидкістю 1,5 км / год. Під час маневру в безпілотник врізався Nissan Leaf. В результаті ДТП обидва автомобілі отримали пошкодження.

Раніше передбачалося, що Apple розробить власний автомобіль з електричною силовою установкою і системами автономного управління. Передбачалося, що електрокар, відомий під кодовою назвою Titan, з’явиться між 2019 і 2021 роками.

Однак, восени 2016 року агентство Bloomberg повідомило, що керівництво Apple прийняло рішення відмовитися від створення власного автомобіля. Замість цього американці мають намір сконцентруватися на розробці автопілота, який планується продавати автомобільним компаніям.

На даний момент Apple продовжує інвестувати серйозні суми в розробку автономних систем керування транспортними засобами. Так, компанія вже приступила до випробувань нової технології безпілотного керування автомобілем. Для тестів використовується кросовер Lexus RX. Випробування безпілотного автомобіля проходять на дорогах Каліфорнії.

Спеціальний пристрій, що дозволяє машині пересуватися автономно, встановлено на даху транспортного засобу. Блок містить в собі як мінімум 12 лидарів. Також на машині встановлені численні камери, датчики і радари. Бортовий комп’ютер у машини, швидше за все, захований в багажник.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook