Автоновини

Новий гіперкар Koenigsegg назвуть на честь скандинавського апокаліпсису

Новий гіперкар компанії Koenigsegg, який прийде на зміну моделі Agera RS, отримає назву Ragnarok. Так в скандинавській міфології називається загибель богів і всього світу, а потім його відродження. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє The Supercar Blog.

Перед інженерами шведської компанії стоїть завдання зробити автомобіль, маса якого не перевищить 1200 кг – майже на 200 кг легше Agera RS. За попередніми даними, Koenigsegg Ragnarok отримає двигун V8 з двома турбінами, в якому будуть застосовані гібридні технології. Віддача агрегату складе 1460 к.с., що на 100 сил більше топової модифікації Agera RS.

Раніше в компанії Koenigsegg підтвердили, що новий гіперкар буде представлений в березні 2019 року на Женевському автосалоні. Судячи з опублікованого тизеру, новинка буде відрізнятися від нинішніх Agera RS і Regera. Автомобіль отримає іншу задню частину кузова, а також змінене антикрило.

У квітні 2018 року Koenigsegg завершив виробництво моделі Agera RS, який належить кілька світових рекордів швидкості. Koenigsegg Agera RS дебютував в 2015 на Женевському автосалоні. З тих пір шведська марка випустила 25 екземплярів моделі.

Гіперкар приводиться в рух п’ятилітровим бензиновим двигуном V8 з двома турбінами, який з опціональним пакетом 1MW розвиває 1360 к.с. і 1370 Нм крутного моменту. Заявлена ??максимальна швидкість автомобіля складає 450 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook