Автоновини

Американці показали кандидата на звання найшвидшого автомобіля у світі

Фото: SSC North America

Американська компанія SSC North America (колишня Shelby SuperCars) представила гіперкар Tautara, розробка якого почалася вісім років тому. Новинка може претендувати на звання найшвидшого серійного автомобіля у світі.

Купе отримало назву на честь плазуна, що мешкає тільки в Новій Зеландії. Довжина автомобіля склала 4,42 м, ширина – 2 м, а висота – 1,1 метра. Розмір колісної бази склав 2,67 метра.

Шасі, колеса і аеродинамічний кузов виконали з карбону. Коефіцієнт лобового опору складає 0.279. SSC Tautara оснастили 5,9-літровим твін-турбо агрегатом V8, який на бензині з октановим числом 91 видає 1350 к.с., а на «гнучкому паливі» (суміш етанолу з бензином в пропорції 85 до 15) здатний розвивати +1750 кінських сил . Двигун працює в парі з семиступінчастою роботизованою коробкою передач.

Заявлена ??максимальна швидкість SSC Tautara становить не менше 300 миль на годину (483 км на годину). Новинка зможе скласти конкуренцію 1500-потужному Bugatti Chiron і гіперкару Venom F5 з 1600-потужним мотором. Раніше розробники останнього заявили, що постараються розігнати автомобіль до 301 миль на годину (484 км на годину).

SSC Tautara буде випущений обмеженим тиражем в 100 екземплярів. Ціни на гіперкар поки не називаються.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook