Автоновини Військова техніка

Незвичайна американська вантажівка 4х4 на службі в ЗСУ (фотофакт)

Українські військові успішно експлуатують американську аварійно-рятувальну машину, яка засвітилася на параді у Києві. Аварійно-рятувальна машина GMC TopKick – є американською вантажівкою класу 7 і має двійника – Сhevrolet Kodiak, пише Autocentre.

Машина має повний привід 4х4, дворядну кабіну і оснащена спеціальною кузовною надбудовою і гідравлічним краном вантажопідйомністю 3 тонни – від спеціалізованої компанії TrainTainer (CША). У відсіках з боків машини розташований необхідний інструмент.

У разі поломки невеликого бронеавтомобіля GMC TopKick допоможе підняти його для заміни колеса, або для навантаження на евакуатор. До речі, останні на параді теж були – на шасі КрАЗ-6322 (6х6) і чотиривісні тягачі МАЗ-537 (8х8).

Що ж стосується GMC TopKick 4х4, то по кабіні вона відноситься до моделей другого покоління, які випускалися з 1990 по 2002 роки. Хоча випуск повнопривідних версій був освоєний в 2005 році.

GMC TopKick стандартно оснащувався турбодизельною «вісімкою» – 6,6-літровим Duramaх. З ним агрегатувалися спочатку 5-ти, а потім і 6-ступінчаста автоматична коробка передач Allison. Як видно по шильдикам на передніх крилах, в українській армії працює саме дизельна версія.

До речі, перед початком генеральної репетиції військового параду в Києві 22 серпня один з танків заглох. І йому на виручку прийшла саме американська вантажівка GMC TopKick.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook