Автоновини

Компанія Bugatti представила новий гіперкар Divo

Фото: Bugatti

Компанія Bugatti представила новий гіперкар Divo, на конкурсі елегантності в Пеббл-Біч. Гіперкар отримав назву на честь знаменитого французького гонщика Альбера Диво, який в 1920-х роках двічі перемагав в сицилійській гонці Targa Florio, виступаючи на автомобілі Bugatti. Новинка буде випущена обмеженою серією в 40 автомобілів, причому всі вони вже продані.

«Divo має істотно більш високу продуктивність в плані поперечного прискорення, керованості і проходження поворотів», – заявив глава Bugatti Стефен Вінкельман. Гіперкар отримав просунуту аеродинамічну складову, модернізоване шасі і підвіску, а також ряд заходів, спрямованих на зниження маси.

Модифікований кузовний обвіс і повітрозабірники поліпшили взаємодію автомобіля з повітряними потоками, а новий широкий передній спойлер генерує більше притискної сили і поставляє більше повітря в передні повітрозабірники. Більш насичений повітряний потік покращує також роботу системи охолодження, в тому числі гальм, не даючи їм перегріватися навіть в інтенсивному режимі роботи.

Дах теж виконує роль повітрозабірника, направляючи потік в перепроектований особливим чином моторний відсік, граючи ключову роль в температурному менеджменті цій галузі. Задній спойлер у Divo на 23% ширше, ніж у Chiron – 1,83 метра, генерує більше притискної сили і забезпечуючи покращене повітряне гальмування.

Всього генерується 456 кг притискної сили, що на 90 кг перевищує показник Chiron. А ще Divo на 35 кг легше, завдяки новим полегшеним колесам, карбоновій кришці інтеркулера і заміні цілого ряду елементів на більш легкі. Всі ці апгрейди дозволили Divo подолати коло на треку Nardo на 8 секунд швидше Chiron. Правда, максимальна швидкість у Divo знижена до 380 км / год (Chiron здатний розігнатися до 420 км / г).

У плані дизайну Bugatti Divo виглядає більш агресивно, отримавши  головну оптику під навислими «бровами», розкішні задні тривимірні ліхтарі, що гармоніюють з задньоюї радіаторною решіткою, під якою розташувався «чотириствольний» вихлоп з прямокутними патрубками.

Зовнішня тема оформлення автомобіля Divo Racing Blue триває в салоні з обробкою з алькантари, причому дизайнери виділили блакитними акцентами водійську зону, а пасажирська виглядає затемненою. Варто також відзначити анодовані металеві поверхні і вишиту тривимірну ромбоподібну текстуру з алгоритмічною конфігурацією, інтерпретуючи структуру решітки радіатора і задніх ліхтарів. Встановлено нові крісла з поліпшеною бічною підтримкою.

Bugatti Divo придатний для використання на цивільних дорогах. Вартість гіперкара становить 5 мільйонів євро. Але, всі 40 примірників новинки вже розпродані.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook