Автоновини

Mercedes-Benz представив 740-потужну «Срібну стрілу»

Фото: Mercedes-Benz

Німецький виробник представив новий електричний суперкар під суббрендом EQ. Одномісний родстер Mercedes-Benz EQ Silver Arrow був представлений публіці на конкурсі елегантності в Пеббл-Біч. Концепт побудований за мотивами спорткара 1930-х років: оригінальний W125 Rekordwagen оснащувався 725-потужним бензиновим мотором V12 обсягом 5,6 літра. У 1938 році він встановив рекорд швидкості на дорогах загального користування – 432,698 км / год.

Прототип EQ Silver Arrow побудований в одиничному екземплярі на базі розширеної версії нової платформи Mercedes-Benz MEA (modular electric architecture) з плоскою підлогою для розміщення батарейних модулів. Кузовна структура виконана з карбонового волокна і забарвлена в сріблястий колір на честь вищезгаданого W125.

Дизайн нового концепту розробляв Матіас Шенкер з північноамериканської студії бренду, але завершувалася розробка зовнішності EQ Silver Arrow під керівництвом шеф-дизайнера Mercedes-Benz Гордена Вагенера в німецькому Зиндельфингене.

До речі, цілий ряд елементів дизайну нового концепту «перекочують» на серійні моделі, наприклад, блакитна світлосмуга між головними фарами і червона на кормі.

Автомобіль також отримав набір активних аеродинамічних елементів, включаючи спойлери, що висуваються на швидкості в задній частині кузова і виконують роль повітряного гальма при інтенсивному гальмуванні.

EQ Silver Arrow, як і оригінальний W125, отримав одномісний кокпіт, внутрішній простір якого оформлено в футуристичному стилі, але за допомогою «розкішних» класичних матеріалів – дерева та шкіри. Усередині каскадом встановлені два дисплея – великий трапецієподібний замінив передню панель, а ще один прямокутної форми і поменше розміром, інтегрований в кермо гоночної форми.

Сучасна інтерпретації «Срібної стріли» оснащується електричною силовою установкою потужністю 738 к.с. Вона харчується від акумуляторної батареї, ємністю 80 кВт * год, з якою одномісний родстер здатний проїхати 400 км.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook