Автоновини

Ілон Маск знайшов інвестора для перетворення Tesla в приватну компанію

Ілон Маск почав переговори з Суверенним фондом Саудівської Аравії про нарощування останнім частки в Tesla. Про це американець написав в офіційному блозі автовиробника. Таке рішення допоможе вивести компанію з біржі. До цього фонд вже купив 5% акцій американської компанії.

«Я продовжую обговорення з саудівським фондом. Також ведуться обговорення з рядом інших інвесторів. Я завжди це планував, тому що хотів би, щоб у Tesla як і раніше був широкий склад інвесторів», – йдеться в повідомленні.

Раніше Маск заявляв про готовність викупити всі акції Tesla і вивести компанію з біржі. В такому випадку, ціна за акцію складе 420 доларів. Однак тоді засновник Tesla підкреслив, що остаточне рішення з цього питання поки не прийнято.

Пізніше на офіційному сайті автовиробника з’явилося повідомлення, в якому Макс пояснив основні плюси перетворення Tesla в закриту акціонерну компанію. За його словами, після таких заходів акції компанії будуть менше коливатися.

Компанія Tesla Motors в другому кварталі нинішнього року зазнала рекордних збитків – чисті втрати американського виробника електрокарів перевищили 717 млн ??доларів. За підсумками першого кварталу компанія також зазнала збитків – 709,5 млн доларів.

Американська компанія поясняє такі втрати великими інвестиціями в нові моделі. Серед них перше місце займає електрокар Model 3. У Tesla запевнили, що цей електрокар вже почав приносити прибуток. Всього компанія збирається виробляти 50-55 тис. таких автомобілів в третьому кварталі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook