Автоновини Військова техніка

Американські ракети Джавелін засвітилися на українських бронеавтомобілях

На військовому параді в Києві 24 серпня Хрещатиком проїде колона вітчизняних бронеавтомобілів, укомплектованих американськими ПТРК «Джавелін», пише Autocentre.

Американські ПТРК «Джавелін» з США будуть показані під час військового параду в Києві, 24 серпня, приуроченому до 27-ї річниці Незалежності України.

На офіційній сторінці Міністерства оборони в Фейсбук опублікована фотографія з репетиції параду. На ній видно колони бронеавтомобілів «Варта» виробництва «Українська бронетехніка», укомплектованих цими ПТРК.

Українські військові дуже довго чекали американські протитанкові ракетні комплекси. І ось навесні 2018 року вони були поставлені в нашу країну. Це 37 пускових установок і 210 ракет до них. За всю партію заплатили американці – а це ні багато ні мало 47 млн. доларів. Нагадаємо, що ціна одного ПТРК «Джавелін» з комплектом з 6 ракет – близько 1,4 млн. доларів.

Фото: Українські бронеавтомобілі “Варта” з американськими ПТРК на репетиції військового параду

ПТРК «Джавелін» є протитанковим ракетним комплексом третього покоління. Головна його особливість у тому, що ракета сама наводиться на ціль і вражає її. Оператору не потрібно супроводжувати ракету за допомогою пульта, як на комплексах другого покоління. Все це дозволяє швидше вразити ціль, а обслуговуючому персоналу швидше покинути зону обстрілу.

Маса одного ПТРК з ракетою становить 22,3 кг. Калібр ракети – 127 мм. Дальність ураження цілі – до 4750 м. Ракета здатна пробити броню товщиною 600 – 800 мм. Нагадаємо, що наші українські аналоги «Джавелін» – ПТРК «Корсар» і ПТРК «Стугна»,  відносяться до протитанкових ракетних комплексів другого покоління.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook