Автоновини

Lamborghini Aventador SVJ встановив рекорд Нюрбургрінга

Фото: Motor1

Надпотужна модифікація суперкара Lamborghini Aventador під назвою SVJ встановила новий рекорд Нюрбургрінга серед серійних автомобілів. Новинка, яка ще не була офіційно представлена, змогла пройти коло знаменитої траси за 6 хвилин 44,97 секунди. За кермом італійського спорткара знаходився пілот Марко Мапеллі. До цього титул найшвидшого автомобіля належав Porsche 911 GT2 RS, який пройшов коло за 6 хвилин 47,3 секунди.

За даними Motor1, автомобіль комплектується 6,5-літровим бензиновим двигуном V12. Потужність агрегату становить 760 к.с. Також машина отримає спеціальний комплекс під назвою Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA). У нього входить передній спойлер з керованими заслінками і активне антикрило. Вперше ця система була застосована на Huracan Performante.

Суперкар Aventador SVJ випустять обмеженою партією і представлять на мотор-шоу Monterey Car Week в Каліфорнії в серпні. У компанії пояснили, що абревіатура SVJ покликана нагадати про унікальну Miura Jota, яка в 1970 році була створена тест-пілотом італійської марки Бобом Уоллесом.

У минулому році компанія Lamborghini розробила відкриту версію суперкара Aventador S. Автомобіль отримав назву Aventador Roadster S і був представлений публіці на автосалоні у Франкфурті. Родстер укомплектували 6,5-літровим атмосферним агрегатом V12. Потужність мотора становить 740 к.с. і 690 Нм крутного моменту. Двигун працює з переналаштованою роботизованою семиступінчастою коробкою передач з двома зчепленнями.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook