Автоновини

Mercedes представив електричний автобус

Фото: Daimler AG

Компанія Mercedes-Benz представила повністю електричний міський автобус під назвою eCitaro. Про це повідомляє прес-служба концерну Daimler.

Новинка розділила шасі зі стандартним дизельним автобусом Citaro, але при цьому зовні відрізняється від свого платформного донора видозміненою передньою частиною кузова, збільшеним фірмовим логотипом та іншої дахом.

Mercedes-Benz оснащений електропортальними мостами ZF AVE 130 з силовими агрегатами в колесах. В сумі двигуни видають 340 к.с. і 970 Нм крутного моменту, доступного відразу після старту.

Комплект літій-іонних батарей розділений на десять модулів, які знаходяться в задній частині кузова автобуса, а також в його даху. Сумарна ємність батарей – 243 кіловат-години. Mercedes-Benz eCitaro здатний взяти на борт близько 85-90 пасажирів.

Публічна прем’єра електричного автобуса Mercedes-Benz відбудеться на виставці комерційної техніки в Ганновері, а його серійне виробництво почнеться до кінця поточного року. На даний момент німецька компанія вже отримала замовлення на поставку 20 автобусів, які вийдуть на маршрут в Гамбурзі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook