Автоновини Військова техніка

Як пройшли випробування нового колісного робота для української армії (відео)

Нинішнього літа українські військові змогли на власні очі переконатися, на що здатна бойова роботизована платформа вітчизняної розробки.

У червні 2018 року на полігоні Державного випробувального центру Міністерства оборони України вітчизняні розробники показували нову бойову роботизовану платформу.

Це компактна шестиколісна машина довжиною 2,0 м, шириною 1,25 м і висотою 0,7 м, яка приводиться в рух електромотором. Маса платформи – 450 кг. Вона може використовуватися для різних функцій – як бойових, так і в транспортуванні різних вантажів. Наприклад, боєприпасів.

Заявлена максимальна швидкість – 10 км / г., проте випробування на полігоні показали, що оптимальною є швидкість в 7 км / год. Запас ходу досягає 15 – 20 км, в залежності від поверхні, по якій рухається платформа. Управління здійснюється дистанційно, за допомогою виносного пульта по захищеному цифровому каналу – в даному випадку в діапазоні 5 – 6 гігагерц. Дальність дії 1,5 – 2 км – це на відкритій місцевості, а в умовах щільної забудови – близько 300 м. На платформі на рамі встановлені камери, зображення з яких передається на монітор пульта управління.

Бойового колісного робота або роботизовану платформу можна оснастити бойовим модулем – наприклад з великокаліберним 12,7-мм кулеметом, який демонструвався на торішній виставці «Зброя та безпека 2017» в Києві. Робот також може вивозити поранених бійців з поле-бою, причому з досить складної пересіченій місцевості – і це було продемонстровано на полігоні, як з манекенами, так і з реальними людьми на спеціальних санчатах.

 

ДЖЕРЕЛО: autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook