Автоновини

Новинки бронетехніки від концерну «Укроборонпром» (відео)

За останні три роки ГК «Укроборонпром» створив десятки новітніх зразків озброєння, які є гідною відповіддю України на виклики гібридної війни.

Починаючи з 2014 року були розроблені бойові модулі для бронетехніки, ракети, артилерійські системи, в тому числі, залпового вогню, безпілотники і радіолокаційні системи. Прес-служба ДК «Укроборонпром» підготувала спеціальний матеріал про головні розробки Держконцерну за останні три роки.

«Фантом»

Однією з найбільш інноваційних розробок є безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб «Фантом». Цей безпілотний БТР може взяти на себе завдання, яке зараз, з великим ризиком, можуть виконати лише бійці.
«Фантом» був вперше представлений на виставці «Зброя і Безпека 2016», після чого був оперативно переданий на спеціальний полігон для всебічного тестування військовими. Після тривалих тестів, які були максимально наближені до бойових умов, конструкція «Фантома» зазнала змін.

«Фантом-2» отримав нову колісну формулу 8х8, замість 6х6 в першій версії. Це дозволяє розмістити на ньому збільшене корисне навантаження, встановити більш потужну зброю. Завдяки збільшеним габаритам розробникам вдалося поставити потужнішу силову установку і збільшити запас автономного ходу. Це дозволило значно підвищити ходові якості «Фантома» і поліпшити його прохідність.




Тепер оновлена ??версія «Фантома» вже готується до проходження державних випробувань з автоматичним кулеметом великого калібру і інтегрованим високоточним ракетним озброєнням.

Фото: Фантом-2

БМП-1УМД

Фахівці ДК «Житомирський бронетанковий завод», який входить до складу ДК «Укроборонпром», які розробили модернізацію БМП- 1 – БМП-1УМД.
Під час створення цієї машини були проведені роботи по впровадженню комплексу заходів по підвищенню вогневої потужності, вдосконалення системи управління вогнем, поліпшення ергономічних і функціональних характеристик машини. Окрему увагу українські зброярі приділили реалізації комплексу засобів маскування в видимому і інфрачервоному діапазонах.

На БМП-1УМД можуть бути встановлені різні бойові модулі, в 2017 році в присутності представників Міноборони пройшли порівняльні випробування «Шквал» і «Стилет». Бойовий модуль «Шквал» оснащений 30-мм гарматою ЗТМ- 1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км.

В цей же час бойовий модуль «Стилет» оснащений гарматою ЗТМ- 2, посиленим бронюванням і аналогічним комплектом озброєння. За точність роботи бойових модулів відповідають нові цифрові прицільні комплекси OTS – 20.04-01, на бойовому модулі «Шквал» і «Трек-2-01», на бойовому модулі «Стилет». Обидва прицільних комплекса оснащені лазерним далекоміром і тепловізором, але використовують різні алгоритми управління вогнем.




Ще однією особливістю БМП-1УМД став новий німецький двигун Deutz TCD 2013 L64V. Роботи по адаптації машини до нової силової установки зайняли лише три місяці. Цей 6-циліндровий двигун з турбонадувом і електронним блоком управління має потужність в 330 к.с., з можливістю програмного підвищення потужності до 390 к.с. Двигун від Deutz замінив ще радянський УТД- 20, який мав всього 300 к.с. Крім того, німецький двигун має значно більший ресурс, він більш тихий і більш економічний.

Величезна робота була проведена над електронною «начинкою» бойової машини – передової  цифрової системи управління вогнем, яка отримала назву «Мисливець». Ця система здатна в автоматичному режимі розпізнавати і відстежувати цілі і є одним з елементів створення роботизованих бойових модулів.

Завдяки «Мисливцю» бойова машина може використовуватися не тільки як засіб транспортування та вогневої підтримки підрозділів, а й як автономна бойова одиниця з дистанційним управлінням. Завдяки новій цифровій системі скорочується час відкриття вогню, система може самостійно розпізнати ціль і вести її на прицілі, чекаючи команди на постріл. А завдяки дистанційному керуванню, оператор може знаходитися в глибині позицій, поки бойовий модуль в цілодобовому режимі моніторить рубіж оборони.

Т-72АМТ

Ще одним зразком модернізації військової техніки є Т-72АМТ від ДП «Київський бронетанковий завод», який також входить до ГК «Укроборонпром». Цю модернізацію підприємства розробило з обліків досвіду, які українські війська отримали в зоні АТО. Це допомогло зробити Т-72АМТ більш захищеним і ефективним в порівнянні з його базовою версією – Т-72А.

Фахівці «Київського бронетанкового заводу» встановили на Т-72АМТ динамічний захист нового покоління – «Ніж», який вже використовується на танках «Булат» і «Оплот». Цей динамічний захист знижує ефективність ворожих кумулятивних і бронебійних оперених підкаліберних снарядів. Крім того, він також ефективний проти боєприпасів, які діють за принципом «ударного ядра».

Для додаткового захисту Т-72АМТ обладнаний противокумулятивними гратами, які «розрізають» кумулятивні боєприпаси і захищають найуразливіші зони танку в бічній і кормової проекції. В ході модернізації танк оснастили приладами нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Такі прилади встановлені для всіх членів екіпажу.

Фото: Т-72АМТ

До того ж, оператор-навідник отримав нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою «Комбат». Ця ракета від ДП «Державне Київське конструкторське бюро« Луч »(ГК« Укроборонпром », має напівавтоматичне наведення по лазерному променю і здатна на відстані до 5 км пробити не менше 750 мм броні. При цьому, завдяки тандемній головній частині повністю ігнорується динамічний захист. Потужності «Комбата» вистачає для знищення навіть найзахищеніших танків противника.

Установка на Т-72АМТ нових цифрових радіостанцій від турецької компанії Aselsan і української «Либідь К2» допоможе не тільки поліпшити якість зв’язку, але і надійно її захистити. Також ці радіостанції дозволяють танковим екіпажам безпосередньо підтримувати зв’язок з піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою. До того ж, модифікація Т-72АМТ отримала сучасні супутникові засоби навігації. Ще одним напрямком модернізації стало поліпшення умов роботи екіпажу. Так, камера заднього виду значно полегшує роботу механіка-водія.

Зараз Т-72АМТ готується до відправки на спеціальний полігон де пройде відповідні випробування з тестом всіх систем.

 

 

ДЖЕРЕЛО: autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook