Авто на єврономерах Автоновини

Прем’єр пропонує посилити прикордонний контроль над автомобілями на єврономерах

В інтерв’ю виданню Obozrevatel прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що для ефективного відстеження ввезених на територію країни транспортних засобів на єврономерах необхідно організувати на кордоні посилений дублюючий контроль в особі представників різних правоохоронних органів.

За словами глави уряду, у Верховній Раді вже є кілька законопроектів, прийняття яких може врегулювати питання митної перевірки автомобілів.

Він також підкреслив, що даний механізм повинен працювати жорстко. «Це правильний крок, і він потребує жорсткості. Де потрібно – я можу бути жорстким. Головне – результат і справедливість … Якщо законодавство буде змінено, митниця і Національна поліція отримають більше повноважень для реагування на такі речі. А зараз як? Їде, наприклад, громадянин Литви, перетинає кордон, потім залишає свою машину в якомусь місті і повертається на поїзді. А авто на євробляхах залишається в Україні», – пояснив Гройсман.

Нагадаємо, четвертого травня голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що легалізації авто на єврономерах не буде до тих пір, поки не буде знайдений ефективний спосіб захисту внутрішнього ринку країни. Зараз з 1,5 млн таких авто українську реєстрацію пройшли всього 140 тис.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook