Автоновини

Jaguar Land Rover протестував автомобілі в «мережевому коридорі»

Фото: Jaguar Land Rover

Альянс Jaguar Land Rover (JLR) оголосив про старт випробувань автомобілів з інтелектуальними системами в так званому «мережевому коридорі» – дорогах, де транспортні засоби можуть «спілкуватися» один з одним і елементами навколишньої інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба британської марки.

Тести на дорогах загального користування стали частиною програми розробки безпілотного транспорту і створення для нього відповідної інфраструктури. У проект вже інвестовано 7,1 млн фунтів стерлінгів. На даний момент більше 40 миль (65 км) трас в Великобританії обладнані комплексом бездротових технологій, що дозволяють автомобілям взаємодіяти між собою.

Спілкування здійснюється за технологією V2X (Vehicle-to-everything), завдяки чому машина здатна «спілкуватися» з іншими учасниками руху, дорожньою інфраструктурою та іншими об’єктами. Наприклад, водій отримуватиме інформацію про дії інших автомобілістів, дорожні знаки і сигнали світлофора, ремонтних роботах, пробках, пропускної здатності магістралей і пішоходів.

Раніше JLR оголосив про розробку автомобілів з автоматичним управлінням, які зможуть їздити по складному бездоріжжю і при важких погодних умовах. Інженери створюють спеціальну технологію 5D, що поєднує в собі акустичні сигнали, радіолокаційні пристрої, відеосистему, а також датчики розпізнавання світла і відстані, які будуть працювати разом з системою комп’ютерного навчання.

Отримана інформація буде аналізуватися в режимі реального часу, що дозволить штучному інтелекту безпілотного позашляховика приймати правильні рішення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook