Автоновини

ЗМІ розкрили посаду підозрюваного в саботажі співробітника Tesla

Фото: Tesla Motors

Tesla подала в суд на свого колишнього співробітника, якого звинувачує в незаконному зборі та поширенні конфіденційної комерційної інформації. Раніше Ілон Маск назвав дії працівника американської компанії – «саботажем». Про це повідомляє видання Bloomberg, яке отримало в розпорядження судові документи. У позові, за їхніми даними, зазначено і ім’я зловмисника – Мартін Тріпп. До звільнення він працював технологом в Tesla.

Стверджується, що американець зміг написати спеціальну комп’ютерну програму, яка могла зламати операційну систему Tesla, і викрасти дані. У самій компанії вважають, що за допомогою цього коду третім особам були передані десятки конфіденційних фотографій і відео з технічною інформацією. В результаті Tesla зазнала відчутної шкоди.

Крім цього, чоловіка звинуватили в наданні неправдивої інформації ЗМІ. Наприклад не так давно він стверджував, що в електрокарах Model 3 були використані несправні батареї. У Tesla запевняють, що це інформація є брехнею.

У квітні акції американської компанії Tesla впали на 5,1% в ході торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі. За даними аналітиків, до цього призвів цілий ряд негативних подій, що сталися з автовиробником за недавні час.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 продає Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія.

У лютому нинішнього року Tesla Motors прийняла рішення змінити назву на Tesla Inc. На такий крок американська компанія пішла, що б нагадати про свої плани вийти за рамки продажів тільки електричних автомобілів і створити справжню «енергетичну імперію».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook