Автоновини Женева-2018

Audi підключилася до проекту літаючого автомобіля Italdesign і Airbus

Фото: Italdesign

Audi приєдналася до проекту створення літаючого автомобіля Pop. Up, розробку якого веде авіабудівна компанія Airbus і італійське кузовне ательє Italdesign. Оновлена ??версія прототипу апарату, який отримав шильдик німецького автовиробника і приставку Next в назві, дебютувала на Женевському автосалоні.

Компанія Audi має принести в проект свій досвід в області електричних технологій і батарей, а також систем безпілотного управління. У свою чергу Airbus відповідає за створення повітряного модуля, а Italdesign – за розробку зовнішнього вигляду літаючого автомобіля.

Прем’єра першого прототипу Pop. Up відбулася в минулому році. Концепція апарату полягає в тому, спеціальна пасажирська капсула може вставати на спеціальну платформу з колесами для пересуванню по землі. У разі потрапляння в пробку модуль прикріплюється до літального апарату з чотирма роторами, який доставить пасажирів до місця призначення.

Паралельно Airbus працює над іншим проектом “літаючого автомобіля», який на даний момент відомий під назвою Vahana. Одномісний апарат має поворотні гвинти, які забезпечують можливість вертикального зльоту і посадки. Завдяки цьому машина здатна забрати пасажира навіть у важкодоступних місцях міста. Використовувати новий вид транспорту планують в якості таксі.

У лютому Airbus провів перші випробування Vahana, в ході яких «літаючий автомобіль» зміг піднятися на висоту п’ять метрів, а потім опустився на землю. Передбачається, що варіант, готовий до масового застосування, з’явиться в 2020 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook