Автоновини

Як їздить новий український БТР «Отаман» 6х6 (відео)

Українське НВО «Практика» оприлюднило відео з випробувань свого новітнього БТР «Отаман» з колісною формулою 6х6.

Український БТР “Отаман” зроблений за класичною для більшості західних проектів схемою: водій сидить зліва (по руху машини), праворуч – двигун. Далі – бойове або десантне відділення (посадочних місць – до 10). У кормі – апарель.

Машина має незалежну підвіску. Конструкція ходової частини “Отамана” дозволяє забезпечити значний запас як для додаткового бронювання (якщо в цьому є потреба), так і для розміщення різного бойового навантаження. Головною родзинкою машини є оптимальне поєднання захищеності, вогневої потужності і мобільності.

Машина розроблялася на підставі спільного рішення між НУО “Практика” і керівництвом ВСУ з метою створення платформи / бронетранспортера 6х6 головним чином в інтересах морської піхоти або підрозділів, яким потрібна бойова техніка, здатна впевнено долати водні перешкоди.

Фактично це перша платформа 6х6, яка розроблена і представлена ??в Україні вітчизняною компанією як зразок завершений для створення на його базі цілої лінійки бойових машин і машин забезпечення. Машина має довжину 6700 мм, ширину 2660 мм і висоту 2450 мм. Клас балістичного захисту по STANAG рівня 2 – 4, в залежності від варіанту. Бойова маса бронеавтомобіля – 16 т. Екіпаж складає 3 – 10 осіб.

БТР надає руху турбодизель фірми IVECO потужністю 320 к.с., максімальній крутячи момент – 1250 Нм. Коробка передач – автоматична, 6-ступінчаста, фірми Allison. На ходові випробування БТР виїхав без грізного знаряддя.

В кінці відеоролика бачимо і старшого брата – БТР «Отаман» з колісною формулою 8х8. Машина має довжину – 7400 мм, ширину – 2700 мм і висоту – 2200 мм. Бойова маса дорівнює 10700 кг. Клас балістичного захисту по STANAG – від 2-го до 4-го Рівня. Екіпаж – 3 – 14 осіб.

Двигун – турбодизель IVECO, проте меншої потужності – в 238 к.с. (1020 Нм). На машині планується установка гідростатичної трансмісії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook