Автоновини

Toyota залишила європейців без дизельного RAV4

Фото: Toyota

Компанія Toyota незабаром припинить продажу дизельної модифікації кросовера RAV4 на європейському ринку. Про це повідомляє видання Autocar.

На даний момент у дилерів ще залишаються автомобілі з дволітровим турбованим дизелями, проте виробництво таких модифікацій вже припинено. В Європі залишиться доступна версія з дволітровим бензиновим двигуном, а також варіант з гібридною силовою установкою на основі 2,5-літрового бензинового агрегату.

У березні 2018 року керівництво Toyota заявило, що до кінця 2018 практично повністю припинить реалізацію легкових дизельних автомобілів в Європі, на частку яких на даний момент доводиться не більше 10% від усіх продажів компанії. З 2019 японці залишать на європейському ринку тільки дизельні модифікації позашляховика Land Cruiser, пікапа Hilux, а також легкого комерційного автомобіля Proace.

Toyota RAV4 пропонується в Україні з 2,0-літровими бензиновими моторами потужністю 150 кінських сил. Двигун здатний працювати в парі з шестиступінчастою “механікою” або варіатором. Крім того, кросовер комплектується 150-потужним дизелем робочим об’ємом 2,2 літра, що працює разом з «автоматом». Ціни на Toyota RAV4 починаються від 617 100 грн.

Раніше стало відомо, що припинити європейські продажі дизельних машин має намір компанія Nissan. Рішення обумовлено падінням попиту в Європі на машини з двигунами «на важкому паливі». Покупці відмовляються від них у зв’язку з острахом введення високих податків, а також майбутніх заборон на експлуатацію дизелів в великих містах, що частково викликано так званим «дізельгейтом» концерну Volkswagen.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook