Автоновини

Jaguar Land Rover навчить безпілотники їздити по важкому бездоріжжю

Фото: Jaguar Land Rover

Альянс Jaguar Land Rover (JLR) оголосив про розробку автомобілів з автоматичним управлінням, які зможуть їздити по складному бездоріжжю і при важких погодних умовах. Над проектом, який отримав назву CORTEX, автовиробник буде працювати разом з фахівцями Бірмінгемського університету.

Інженери створять спеціальну технологію 5D, що поєднує в собі акустичні сигнали, радіолокаційні пристрої, відеосистему, а також датчики розпізнавання світла і відстані, які будуть працювати разом з системою комп’ютерного навчання. Отримана інформація буде аналізуватися в режимі реального часу, що дозволить штучному інтелекту безпілотного позашляховика приймати правильні рішення.

За словами розробників, технологія CORTEX зможе гарантувати «абсолютну прохідність в грязі, під дощем, на льоду, на снігу і в тумані».

Раніше стало відомо, що JLR веде розробку технології, що дозволяє відстежувати зміни погодних умов в режимі реального часу. Система прогнозу зможе збирати і зіставляти різні дані, включаючи атмосферний тиск, вологість повітря, а також конкретну ступінь освітлення, виходячи з чого будуть пророкувати погодні умови. Ці відомості будуть порівнюватися з офіційними даними про погоду по GPS, завдяки чому вийде найбільш точний і детальний прогноз.

Таким чином, електроніка зможе заздалегідь виставити оптимальні настройки гальм, двигуна, трансмісії і трекшн-контролю, системи охолодження двигуна і склоочисника. Крім того, в разі ймовірності дощу система самостійно закриє люк і вікна, а в разі спеки і яскравого сонця виставить необхідні настройки кліматичної установки і поміняє світлове пропускання електрохромного скла.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook