Автоновини

Daimler оголосив про зміну голови марки Smart

Фото: Daimler AG

Глава марки Smart Анетт Вінклер покине свій пост 30 вересня 2018 року. Наступник 58-річної німецької спеціалістки буде оголошений пізніше, повідомляє прес-служба концерну Daimler.

«Анетт Вінклер зробила великий позитивний вплив на Mercedes-Benz і особливо на марку Smart», – зазначив керівник «Даймлера» Дітер Цетше. Вінклер пропрацювала в німецькому концерні 23 роки і значилася головою Smart останні вісім років.

Раніше стало відомо, що Daimler має намір інвестувати в підприємство Smart у французькому Амбахе 500 млн євро. Ця сума піде на модернізацію заводу, де, в тому числі, налагодять випуск компактного електрокара Mercedes-Benz EQA.

Продажі нового електричного хетчбека, який стане першим представником «зеленого» суббренда EQ, стартують в 2020 році. Новинка буде покликана скласти конкуренцію BMW i3. До 2025 року сімейство електрокарів Mercedes-Benz включить до 10 моделей. Передбачається, що до цього терміну на електрокари доведеться від 15% до 25% від усіх продажів німецької марки.

Що стосується Smart, то після 2020 року компанія буде продавати тільки електричні автомобілі. На даний момент бренд вже повністю відмовився від машин з традиційними ДВЗ на північноамериканському ринку.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook