Автоновини

Компанія Jaguar задумалася про надпотужний I-Pace

Фото: Jaguar Land Rover

Компанія Jaguar може розробити SVR-версію свого першого електричного кросовера I-Pace. Про це повідомляє Autocar з посиланням на директора зі стратегічного планування продукції бренду Ханно Кірнера. За його словами, цей проект зараз обговорюється керівництвом компанії.

«Ми часто запитуємо себе, який може бути SVR-версія I-Pace. Так, нам під силу зробити електрокар, який може розігнатися до «сотні» за 1,8 секунди. Це відмінний результат, ну після того, як у вас очі вилізуть з орбіт при такому старті, ви навряд чи захочете його повторити», – заявив топ-менеджер.

Стандартна версія кросовера оснащується двома електродвигуна (по 200 к.с.) на кожній осі. З місця до 100 км / год Jaguar I-Pace розганяється за 4,8 с, а максимальна швидкість примусово обмежена на 200 км на годину.

Кірнер нагадав, що у I-Pace батареї розміщені між осями і гранично низько – це було зроблено для того, щоб домогтися розподілу ваги по осями в пропорції 50:50 і, відповідно, максимально поліпшити керованість електромобіля. За його словами, такі ж параметри повинні бути збережені і у «зарядженої» модифікації кросовера.

Електрокар I-Pace був представлений на автосалоні в Женеві. Автомобіль виконаний в стилістиці нових кросоверів Jaguar: E-Pace і F-Pace. У автомобіля один з кращих в класі коефіцієнтів аеродинамічного опору – 0,29. Щоб домогтися більшої обтічності, інженери застосували активні вентиляційні заслінки в решітці радіатора: вони відкриваються тільки в тому випадку, якщо необхідно охолодити батарею.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook