Автоновини

Німці побудували суперседан з електромоторами від боліда Формули Е

Фото: Schaeffler

Німецька компанія Schaeffler представила електричний концепт-кар 4ePerformance, побудований на базі «зарядженого» седана Audi RS3. При цьому прототип оснастили чотирма електричними моторами, які застосовуються на болідах Формули Е.

Новинку укомплектували агрегатами від автомобіля ABT Schaeffler FE01, яким керував бразильський пілот Лукас ді Грассі в сезоні 2016-2017 року. Кожен з двигунів розвиває 300 к.с. і 320 Нм крутного моменту. Таким чином в сумі мотори видають 1200 к.с. і 1280 Нм.

На кожній осі розташувалося по два силові агрегати, які в свою чергу з’єднані з колесами прямозубою шістернею. Мотори харчуються від комплекту батарей на 64 кіловат-години.

Schaeffler 4ePerformance здатний прискорюватися з місця до 200 км / год менш ніж за сім секунд. Для порівняння, нещодавно представлений суперкар Ferrari 488 Pista набирає 200 км / год на 0,6 секунди повільніше.

У Schaeffler заявили, що не збираються робити подібний серійний автомобіль. У компанії відзначили, що завданням інженерів було показати, наскільки стрімко розвиваються електричні технології в автомобілебудуванні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook