Авто на єврономерах Автоновини

В Україні набирає обертів нова схема легалізації єврономерів

Нова схема легалізації «євроблях» – через Білорусь з’явилася ще на початку 2017 року і зараз активно набирає обертів. Особливо популярна вона на Волині.

У чому вона полягає? Для того, щоб авто могло експлуатуватися в Україні протягом року (це максимальний термін легального перебування машини на іноземній реєстрації в Україні), його повинен ввезти сюди нерезидент (не громадянин України).

Українець же може заїхати на такому авто лише транзитом – на 5-10 днів. У підсумку, була придумана досить складна схема. Починається все з того, що потрібно вибрати авто в Польщі чи Литві і відправити за ним перегонника або поїхати самостійно.

Перегонщику литовська або польська фірма виписує фальшиве доручення на машину. По ній він ввозить авто через пункт пропуску «Ягодин», де, зрозуміло, всі працівники не дурні і чудово розуміють, навіщо заїжджає машина. Щоб вони закрили на це очі потрібно вкласти в свій паспорт кілька банкнот. Відразу після в’їзду машина їде на найближчий пункт пропуску з Білоруссю – «Доманове». Машина перетинає Українську територію, таким чином закриваючи транзит, перша липова довіреність вже не потрібна і знищується.

Далі починається найцікавіше. Машина не в’їжджає в Білорусь. На нейтральній смузі за кермо авто сідає белорус- «верблюд», який і стає нерезидентом, що ввозить авто на рік. Йому тут же роблять довіреність, він заганяє авто і повертається додому вже без нього. Замовнику авто роблять липову довіреність від польської або литовської фірми на право керування машиною. Довіреність «верблюда» знищують.

Митники прекрасно розуміючи, що відбувається, стягують при цьому свою «мзду» – 250 доларів. «Верблюд» отримує близько 20 баксів. Для цього в основному наймають безробітних з найближчих сіл і міст в РБ.

Здавалося б, навіщо стільки складнощів, адже простіше відразу ввезти авто з «верблюдом» -поляком. Виявляється, польські «верблюди» мають більш високі запити. Та й не так легко їх знайти. На деяких поляків висить вже кілька сотень машин і у них тому починаються проблеми.

 

ДЖЕРЕЛО: autonews.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook